Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een zuinig, duurzaam en bijzonder comfortabel systeem om je woning te verwarmen, te koelen en om sanitair warm water te produceren.

Een warmtepomp haalt gratis energie uit natuurlijk bronnen zoals de aardbodem, de omgevingslucht of het grondwater en zet die om in warmte. Kies je voor een warmtepomp, dan is jouw verwarmingsinstallatie helemaal klaar voor de toekomst!

De keuze van de warmtepomp hangt af van jouw noden en behoeften.
In functie van de warmtebron en het warmte-afgiftesysteem onderscheiden we verschillende warmtepomp-oplossingen.

Lucht-lucht warmtepomp

Lucht-water warmtepomp

Lucht-lucht-warmtepompen onttrekken warmte aan de buitenlucht. Die warme lucht wordt via een binnenunit in de woning geblazen. In de zomer wordt dit proces omgedraaid en functioneert de installatie als airconditioningsysteem. Lucht-lucht-warmtepompen hebben het bijkomend voordeel dat ze snel op temperatuurwijzigingen kunnen reageren. Deze units zijn dan ook ideaal om toe te passen in ruimtes die af en toe moeten verwarmd of gekoeld worden zoals slaapkamers en studeerkamers

Lucht-water-warmtepompen onttrekken eveneens warmte aan de lucht maar voeren deze via een watercircuit naar je warmte - afgiftesysteem. Hier wordt nog een onderscheid gemaakt tussen lage temperatuur warmtepompen, meestal in combinatie met vloerverwarming, ideaal voor nieuwbouwwoningen en grote renovaties en hoge temperatuur warmtepompen. Deze worden vaak gebruikt in renovatieprojecten. Het voordeel is dat deze aangesloten kunnen worden op (bestaande) radiatoren. Beide types lucht-waterwarmtepompen kan je gebruiken om sanitair water te verwarmen. En afhankelijk van het type dat je kiest, kunnen ze de woning ook koelen.

4 redenen om voor een warmtepomp te kiezen:

  1. Een warmtepomp is een comfortabele oplossing om jouw woning duurzaam en efficiënt te verwarmen (én te koelen).
  2. Met een warmtepomp ben je vandaag al helemaal klaar voor de energie-eisen van de toekomst.
  3. De installatie van een warmtepomp geeft recht op verschillende premies.
  4. Met een warmtepomp vergroot je de waarde van je woning.

Heeft u bijkomende vragen of wenst u een offerte te ontvangen?

Contacteer ons